Week 45..

Gepubliceerd op 13 november 2019 om 21:59

Het is uiteraard weer een drukke week. ZONDER vrije dag en veel feest. 

Een nieuwe week volgepland met leuke dingen!  Wel druk maar dat ben ik wel gewend.

De maandag begint zoals ik hem gewend ben, lekker vroeg. Sowieso ben ik op tijd wakker met ons live wekkertje in huis!  Ergens ook wel weer goud dat ik nooit te laat wakker ben. Toch zet ik altijd een wekker, gewoon in de hoop dat deze een keer afgaat vóór de kinderen.

Om 06:45 staan mijn eerste 2 gastkindjes aan de deur. Broer en zus komen vandaag weer gezellig spelen en hebben er zin in! Ik heb er ook weer zin in! Deze week mag vliegen, ik kijk nu al uit naar het weekend waarin zoveel leuks gepland staat.
Tegen half 8 staat nr. 3 voor de deur. Of eigenlijk zijn moeder met hem in haar armen. Lopen vindt hij zelf nog vrij lastig aangezien hij nog geen 10 maanden is.

Het ochtendritueel gaat zoals gewoonlijk met een hoop gemopper. Wel gaat het ontbijten beter nu de kindjes graag Griekse Yoghurt eten als ontbijt. Wel krijg ik bij Olivia altijd spontaan vlekken in mijn nek zodra zij een bakje yoghurt voor zich krijgt. Man man man, die kan nog smerig worden van een droge boterham. Ik kijk er niet meer van op wanneer er eten in haar haren, hemd of sokken zit. Wel baal ik ervan is ik haar helemaal onder de yoghurtvlekken naar school moet brengen en dus eet zij haar yoghurt in de kinderstoel. Scheelt een hele hoop zooi.
Dit ontbijt gaat er, bij beide meiden, stukken makkelijker in dan brood. Nu afwachten hoelang zij dit lekker vinden want met deze leeftijden kan dat nog al snel omslaan en weet je eigenlijk nooit precies wat je ze nu voor kan schotelen.
De gastkindjes die zo vroeg komen ontbijten hier altijd mee. Deze kiezen gewoon veilig voor brood met pindakaas ( wie is er niet groot mee geworden ) en eten dit lekker op.

We kunnen om 08:10 de deur uit. Ik mag niet klagen, mooie tijd! Met een baby, dreumes, peuter, kleuter en schoolkind lijkt dit een uitdaging maar dit gaat heel soepel. Deze kindjes zijn het zo gewend om dit te ondergaan dat het altijd wel soepeltjes verloopt. En zolang ik onderweg geen kind verlies of er op school eentje kwijtraak ben ik eigenlijk wel tevreden.
Tijdens het naar huis lopen komen we gastkindje 4 tegen. Vorige week was hij opgenomen in het ziekenhuis maar vandaag komt hij weer spelen. Heel fijn dat hij weer is opgeknapt.
Hij heeft zin om te komen spelen en stapt zonder moeite de deur binnen, wat is dit fijn.

Wat ging de dag snel zeg!  We hebben mooie herfstdieren geverfd en heerlijk gespeeld met elkaar.

 De eerste maandag van de maand om precies 12:00 probeer ik er altijd voor te zorgen dat ik aan tafel eet met alle kindjes. Niet om 12:01, nee liever iets voor 12:00 zelfs.
Het luchtalarm is voor het oudste gastkindje altijd een beetje spannend.  Toen hij nog jonger was kon hij in huilen uitbarsten wanneer het alarm begon. Gelukkig is dit nu over maar probeer ik hem nog wel altijd bezig te houden zodra het alarm begint. 

De maandag vliegt hierna voorbij. Om 13:00 wordt de baby opgehaald. Om 14:00 de meiden ophalen uit school, thuis spelen, kleuren, ik vul de ''over een weer schriftjes'' in, kindjes worden opgehaald, snel eten en door naar de Jazz.
Alles weer gehaald vandaag. Kinderen om half  8 op bed, huis reorganiseren en dan eindelijk AVOND!
Vanavond wat dingen doen op de laptop, laatste dingen organiseren voor het weekend en wasjes opruimen etc.

Krijg ik een mail... Het grootst aantal leraren van de school van onze kindjes, heeft de beslissing genomen om toch WEL te gaan staken as. woensdag.
BALEN!! Begrijp me goed, ik steun deze staking 100% maar waarom op de woensdag??!! Dit is mijn enige vrije dag en  hij is mij best heilig. En dus gaat hij aan mijn neus voorbij... jammer!

Dinsdag begint weer als normaal, we starten weer positief met de dag!  Mijn eerste opvangkindje komt om 07:30 en gaat lekker mee in het ochtendritueel.
We zijn ruim op tijd klaar, dit komt niet heel vaak voor dus ik probeer even te genieten van dit geluksmomentje...
08:15 komt opvangkindje 2 aan en lopen we direct door naar school.
Eenmaal thuis gaat de baby al snel naar bed en heb ik alle tijd met mijn andere opvangkindje.
De dinsdagen zijn even erg rustig, vanaf het nieuwe jaar komt daar weer veel verandering in.
Ik geniet heel erg van deze dinsdagen. Ik kan heel veel lol hebben met het oudste opvangkindje. Een 'bijna' kleuter. Het is echt een wijsneus en hij houdt van gezelligheid. Ook wil hij alles weten, vooral het fijne van iets. Ik kan echt genieten van de tijd die ik alleen met hem heb. Ik laat hem vaak bepalen wat hij wil doen. Het is geen knutselaar, met vlagen wel maar liever klets hij even met me, wil alle folders bekijken en laat dan vooral zien wat hij allemaal graag zou willen hebben en wil van alles weten wat het kost. We hebben leuke gesprekken samen over zijn weekend of wat hij deze week allemaal gaat doen. Ook kan hij al veel interesse tonen in een ander en echt luisteren.

Wanneer de baby uit bed komt vindt hij dit ook erg leuk. Hij is lief voor de baby en speelt graag met hem.
Aan tafel hebben we vooral veel lol om de baby. Deze heeft geleerd zijn armen de lucht in te gooien bij het woord: 'hoera' , ook verwacht hij dat wanneer hij zomaar zijn armen omhoog gooit er enthousiast 'hoera' geroepen wordt. Eenmaal succes zorgt voor zeker 30x herhaling!  Grote lol dus!

De dag loopt verder op rolletjes en voordat we het door hebben wordt het oudste kindje alweer opgehaald en is het voor Isabella alweer bijna tijd om naar de zwemles te gaan. Aangezien ik de baby gewoon nog thuis heb zorgt Gert dat hij op tijd thuis is om met haar naar de zwemles te kunnen gaan.  We zitten eindelijk in het diplomabad! Ik mag toch hopen dat we nu richting het einde gaan! En wat een fantastisch idee om dan met Olivia te mogen gaan starten! Hoera!

Na de zwemles eten, kids naar bed.
Ik zou deze avond gaan sporten maar heb de plannen drastisch omgegooid! Ik douche vroeg en neem 2 paracetamol en ga naar bed.  Ik ben één van de gelukkige mensen met een zeer zwakke rug en heb hierdoor al meerdere hernia's, dit zorgt ervoor dat ik af en toe even wat minder kan. Vandaag heb ik de hele dag al uitstraling naar mijn linker bovenbeen en krachtvermindering.
Voor 21:00 slaap ik al..


Ik kom woensdag stukken fitter uit bed dan ik erin ging!
Er is een extra sportsessie ingelast deze ochtend. Want ja, de kinderen zijn vrij. VRIJ. En ik dus niet!
Het is droog en dus kunnen de kinderen gezellig mee. Dat dan weer wel.
Dit is het voordeel aan buiten, bij de speeltuin, sporten!
Na het sporten naar huis en we houden een relax dag!  Ik moet eigenlijk verjaardagsboodschappen gaan doen. Maar zoveel boodschappen doen met 2 kinderen sla ik even over. Ik ga vanavond wel. Dan heb ik misschien ook echt alles en hoef ik niet nog 3x terug. Wanneer ik met de kids ga koop ik altijd veel meer dan nodig en vergeet ik wat ik echt MOET hebben.

 

Donderdag..

Ik had 1 taak... Olivia moest een appel meenemen naar school. 100x tegen mezelf gezegd dat ik die appel mee moest nemen en dit is dus precies wat ik vergeet (Loedermoeder), logisch.
Gelukkig zijn er veel meer ouders dit vergeten  en hebben we ook morgen nog om dit mee te nemen. Wanneer ik thuis kom pak ik hem alvast in. Nu weet ik zeker dat ik dit niet meer kan vergeten!
Vandaag heb ik een baby en een dreumes. Ze schelen ongeveer een half jaar.  Ze zijn zo leuk samen! En met hun grote blauwe kijker, hoog blonde koppies, zouden het bijna broertjes kunnen zijn.
Ze slapen om en om. Dus ik mag lekker veel knuffelen vandaag, vervelend hoor.
Tijdens het knuffelen viel de jongste in mijn armen is slaap, heerlijk vind ik dit. Hij sliep net toen er keihard op mijn raam werd geklopt. Hij schrok wakker natuurlijk. Ik loop met hem in mijn armen naar de deur en daar stond de postbezorger met 2 pakketten.  Ik houd van pakketten, vooral die kleine met vaak grijze verpakkingen uit China ;-)
Dus ik neem de pakketten aan een blijken ze dus alle 2 voor en andere straat te zijn... Grrrrrrr.... Ach ja, slapen doen we straks wel weer..

Vanavond sporten met mijn vriendinnetje. We zijn samen vanavond en krijgen dus een 'bijna' privé sessie!  We sporten keihard en hebben vooral ook heel veel lol. Wat heerlijk als dit kan, verzacht het leed dat sporten heet!
Na het sporten gaan we samen door naar de zonnebank. Weer een geluksmomentje hoor. Genieten. 

Op de terugweg haal ik nog even een instax camera op en ga naar huis. Douchen en naar bed! Vrijdag een drukke dag voor de boeg!

 

Het is alweer de laatste dag van de week, vrijdag.
Vanavond staat er een surpriseparty gepland voor mijn vader.
Dinsdag 12 november mag hij alweer 60 kaarsen uitblazen. Ook Isabella is die dag jarig en wordt dan 6 jaar.  Sinds haar komst vieren we de verjaardag van mijn vader eigenlijk niet echt meer.
60 kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan.  Mijn moeder vond het dan ook een goed idee om een surpriseparty voor mijn vader te organiseren en zo zijn we, maanden geleden, stiekem alles gaan organiseren.
De locatie was niet zo lastig. Dit werd in 't Veerhuys. Versiering, uitnodigingen en DE smoes. Tot aan deze dag was eigenlijk alles heel erg goed verlopen. Mijn vader had nog niks door. Nu de uren aftellen tot het dan eindelijk zo ver is.

Deze dag ging voor mij op de automatische piloot. Om 07:00 mijn eerste gastkindje en om 08:15 de andere 2. Naar school, terug en de dag 'overleven'. Stiekem toch op van de zenuwen. En ik was zeker niet alleen. Mijn moeder belde me wel 5x om van alles! Ze was stik zenuwachtig en bang zich op het laatste moment nog te verlullen.. om nog maar niet te spreken over de galbulten die ze hiervan kreeg..   Ik kon hier vooral heel hard om lachen!

Het was echt een vreemde dag, mijn hoofd was er niet helemaal bij. Gelukkig zijn de kindjes een hele fijne afleiding en hebben we, na school, nog een mini feestje gevierd aangezien een gastkindje alvast een cadeau voor Isabella's verjaardag had meegenomen! Super lief!

Inmiddels waren we halverwege de middag en merkte ik dat Olivia niet helemaal goed uit haar oogjes keek. Verkouden? Moe?
Er rust echt een vloek op ons.. Zodra we een belangrijk iets hebben wordt één van de kinderen ziek!
Met een grote twijfel toch naar het logeeradres gebracht. Meiden keken hier zo naar uit en ze was in verschrikkelijk goede handen.

Om 17:00 het laatste kindje weggebracht en toen kon het allemaal beginnen. Om half 6 zat ik omgekleed en wel in de auto voor een etentje met aansluitend het feestje!

Mijn vader was blij verrast toen wij tegen half 9 de dijk opreden. Emotioneel zelfs, niks voor hem, hij had echt niks door. Tot 02:30 een gelaagd feestje gehad.
Olivia was wel zieker geworden maar ik zou gebeld worden als dit niet meer zou gaan.

Zaterdag heb ik haar om 09:00 opgehaald. Verschrikkelijk ziek gebleven de gehele dag.
Ik was de hele dag thuis bezig met de voorbereidingen voor Isabella's verjaardag die zondag. Lekker gepland ook?!
Olivia heeft de gehele dag op de bank doorgebracht. We zijn tot laat in de avond bezig geweest met de tent opzetten, soep maken etc.

 

Zondag is Isabella heel erg verwend en heeft een heerlijke verjaardag gehad!  Het was van de ochtend,  tot in de avond, feest!  Tegen 21:00 plofte we op de bank neer. Het huis was weer schoon. De verjaardagen van deze week weer voorbij, en alles overleefd.

Niet veel later naar boven verhuisd, tijd om te slapen. Maandag weer aan de slag in een nieuwe week vol nog meer feest! 

Het is in ieder geval nooit saai bij ons.

 

 

Nu zijn we weer op de bank geploft.. Het kinderfeestje van Isabella zit er weer op. 
Ons hele huis is ,na stofzuigen en dweilen, nog steeds glitter. Maar we zitten, moe en voldaan op de bank. En ondanks dat ik wel een fles wijn lust ben ik nu gewoonweg te moe om naar de koelkast te lopen...
We hebben zoveel gedaan! Hier zal ik weer over schrijven in de volgende blog!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.